Izvlečki in usmeritve iz dinamične in izmenjav izkušenj polne delavnice o učinkovitem vključevanju zaposlenih v organizacijo. Vodil jo je Alberto Platz iz podjetja Swarovski. Proces on-boardinga mora biti odlično pripravljen in dovršen, saj pomembno vpliva na zavzetost zaposlenega, in tudi na rezultat podjetja pod črto.

Tokrat pišemo o tem, kako vplivati na produktivnost, da v podjetju dosežete zastavljene cilje in uresničite svojo vizijo. Produktivnost podjetja se začne na najvišji ravni in vključuje strateške odločitve, vse od določanja vizije podjetja do izvajanja aktivnosti na ravni vsakega zaposlenega.

Izziv za podjetje ni zaposlovanje, temveč vključevanje zaposlenih v podjetje. Večina podjetij danes ne more računati s tem, da bi vsa razpoložljiva mesta zapolnila z zaposlenimi, tako kot je bilo načrtovano. Sprijaznite se, da boste v podjetje morda privabili manj ljudi, kot jih potrebujete, in naredite načrt B. Preberite si 3 dejstva, ki jih morate preveriti.

Iskanje in zaposlovanje ni edini problem, s katerim se soočajo podjetja. Managerji vedo, da pomanjkanje kompetentnih zaposlenih lahko resnično omeji rast v prihodnjih letih. A organizacija lahko postane (bolj) privlačna za zaposlene. Povemo vam, kako.